top of page

Leny van Schaik (Duivendrecht, 1943) is dirigente

van drie Haarlemse koren: Gemengd koor

Haarlemmer Olie, vrouwenkoor Malle Babbe

en seniorenkoor Hoe gaat het ermee. Twaalf jaar lang leidde zij het Haarlems Kinderkoor met ruim honderd kinderen vanaf 6 jaar. Daarnaast richtte zij in 1989 het Knipkaartkoor op, een uniek initiatief waarmee ze landelijk bekendheid kreeg via radio en tv.

Onder het motto Zingen met Leny van Schaik geeft zij workshops, zangweken/weekenden en meezingconcerten, waarbij ze gezelschappen verleidt tot uitbundige samenzang. Zij leidde grote zangbijeenkomsten zoals ‘Mokum Zingt’ en ‘Songs of Praise’ (BBC). In 1998 bracht zij met Vrouwenkoor Malle Babbe de CD ‘Sing Choirs of Angels’ uit en in 2010 de CD ‘Het Indische Onze Vader’.

Bij de inhuldiging van Yvonne van Gennip (3 x Olympisch Goud in 1988), maakte zij een lied en dirigeerde duizenden Haarlemmers op de Grote Markt. Ook Willem Alexander en Maxima werden tijdens hun kennismakingsbezoek op dezelfde wijze onthaald in Haarlem (2001). In 2001 werd Leny benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

over Leny

Een bijzonder avontuur

51EQCBAK2RL._SY445_.jpg
IMG_0015.JPG

Leny van Schaik (l) en Glenn Close (r)

IMG_0016_edited.jpg

Vrouwenkoor Malle Babbe bracht onder leiding van Leny van Schaik de CD ‘Song of Survival’ uit, muziek uit een Japans interneringskamp in 1943. Deze CD werd de soundtrack (Sony SK 63026) voor de film ‘Paradise Road’ van de Australische regisseur Bruce Beresford. In Australie werkte zij drie maanden als musical director mee aan deze film. Ze leerde o.a. de Amerikaanse filmactrice Glenn Close dirigeren.

bottom of page