Voor boekingen en info:
Maria Benerink
023 – 5312396
e-mail: leny.van.schaik@12move.nl

Voor de contactgegevens van de koren kijk je
op de pagina koren

lema


Wat de media over Leny zeggen…

Gedurende de afgelopen vijfendertig jaar is Leny van Schaik met al haar werkzaamheden niet onopgemerkt gebleven in de media. Hier een greep uit de quotes:

Uit: Vrouwen van Haarlem door Jaap Pop, 2005
“Leny is een dirigente om naar te luisteren en om naar te kijken. Wanneer zij dirigeert is haar optreden eigenlijk een stukje theater en soms cabaret”.

Haarlems Dagblad 26 juli 1997 “Van Schaik heeft bij de totstandkoming van de film een grote rol gespeeld. In Australië viel de soundtrack van vrouwenkoor Malle Babbe zo in de smaak dat de plaat wekenlang nummer 1 staat in de klassieke hitlijsten.”

Volkskrant 25 september 1997 “Een prachtig optreden van vrouwenkoor Malle Babbe bij de première van Paradise Road. Beter dan zo, mooi en ernstig, had de film niet geïntroduceerd kunnen worden.”

Haarlems Dagblad 1 oktober 1997 “Het optreden van Malle Babbe voorafgaand aan, maar vooral na afloop van de film was van een ontroerende schoonheid. Met lang applaus drukten de aanwezigen hun bewondering en waardering uit voor Leny van Schaik en Malle Babbe.”

Haarlems Dagblad 1988 over de huldiging van Yvonne van Gennip: “Koordirigente Leny van Schaik, geboren volksmenner en tevens een geslaagde kruising tussen Jasperina de Jong en Freek de Jonge, leidde het geheel en wist het duizendkoppige publiek door haar didactische gaven en inspirerende persoonlijkheid tot onvermoede hoogten op te tillen.”